Seuraa nuorten olympialaisia Buenos Aires 7.-9.10.2018
livestreemi https://www.olympicchannel.com/en/live/ 

Karsintojen säännöt breaktanssin nuorten olympilaisiin 2018 Buenos Airesissa

Tässä käydään läpi pääpiirteittäin kuinka ensimmäisen vaiheen digitaalinen valinta prosessi suoritetaan. Alkuperäisen englanninkielisen dokumentin voi ladata tästä.

Olet tyttö tai poika ja syntynyt 1.1.2000-31.12.2002 sekä harrastat breaktanssia, jos vastasit kyllä voit osallistua!
Ensinmäisessä vaiheessa breaktanssijat lähettävät itsestään videon, jonka arvioi kansainvälinen tuomaristo. Suomen B-boy liitto auttaa kaikkia, jotka haluavat lähettää videon karsintoihin otayhteyttä suomenbboyliitto(at)gmail.com.
Kolme kategoriaa:

  • bgirl(tytöt) 1vs1 battle
  • bboy(pojat) 1vs1
  • Bonnie&Clyde (tyttö&poika pari) parit muodostetaan (Essen, Saksa karsintojen jälkeen). Parit voivat olla sekapareja maiden välillä.
    Katso tästä lyhyt opastus video >>

Yhteenveto karsintojen läpiviennistä

1. Ensimmäinen vaihe: Digitaalinen karsinta (Video) maanosan mukaan. Suomi kuuluu Eurooppa ja Afrikka ryhmään.

2. Toinen vaihe: WDSF Maanosan karsinnat nuorten breaktanssi kilpailut.

3. Kolmas vaihe: WDSF Maailman karsinnat breaktanssi nuorten olympialaisiin 2018 Buenos Airesiin

Ensimmäisen vaiheen suorittaminen

Kilpailuun osallistumis videon vaatimukset

1. Video saa kestää enintään 45 sekuntia.

2. Video on kuvattava normaalinopeudella (ei hidastuksia tai nopeuttamista) ja yhdellä otolla, siis yksi breaksetti (runi), joka kestää 45s.

3.Videokuva tulee kuvata matalalla kuvakulmalla (melkein lattiatasosta), kamera pidettävä tasaisena ilman zoomia ja älä liikuta kameraa kuvattaessa (pan).

4. Musiikkina on käytettävä ainoastaan tästä linkistä Breaking For Gold -sivustolla olevia Breakbeat kappaleita. Sinulla on useita hyviä kappleita valittavana nämä kappaleet ovat teostovapaita, sillä dj:t ovat ne luovuttaneet vapaaseen käyttöön. HUOM! Muuta musiikkia ei saa käyttää sekä mitään kolmannen osapuolen tekijänoikeudellista materiaalia saa olla videolla.

5. Tarjotun Breakbeat musiikin on kuuluttava selkeästi videolla.

6. Video on oltava selkeä ja aito. Sitä ei saa muokata, muuttaa tai jälkiäänittää.

7. Videon esiteltävä breaktanssi taitosi lattiatasolta katsottuna, niin että vartalosi on keskellä kuvaa ja liikkeesi sekä breaksettisi (runi) on kohdistettu kameralle. Samaan tapaan kuin batlaisit (kilpailisit) vastustajan videolla kameran kanssa.

8. Videolla esiteltävä sinun breaktanssi taitosi ei muiden tanssilajien taitojasi.

9. Hyväksytyt videon tallennus formaatit ovat MOV (.mov), MPEG-4 (.mp4), FLV (.flv) or WMV (.wmv).

10. Ensimmäisen vaiheen karsinnan aika on 1.toukokuuta-31.heinäkuuta 2017. Voit korvata lataamasi videon toisella videolla niin monta kertaa kuin haluat. Kirjaudu tunnuksillasi ja korvaa lataamasi video uudella.

11. Todistaaksesi syntymäaikasi sinun tulee lähettää kopio passista tai henkilökortista (kuvallinen todistus henkilöllisyydestä) lähettämällä skannattu tiedosto(digitaalisena PDF tai JPG).

12. Sinun tulee lähettää (ladata)allekirjoitettu todistus vanhempien suostumuksella tällä lomakkeella yhdessä videon kanssa. 

13. Videossa ei saa näkyä kaupallisia sponsoreita breaktanssijan yllä (tavanomaiset vaatteiden logot sallitaana) eikä ympäristössä saa olla mainosbannereita jne.

14. Videot eivät saa sisältää hyvän tavan vastaista sisältöä kuten huumeet, käsimerkit, symboleita, poronografiaa, epöoikeudenmukaista, tasa-arvoa loukkaavaa, uhkaavaa, halventavaa, rasistista, poliittista, uskonnollista, tai muuta loukkaavaa materiaalia.

15. Kilpailu videoiden tulee olla ladattuna palvelimelle 31 päivän heinäkuuta 2017 loppuun mennessä (Greenwich aika).

16. Sinun on säilytettävä vähintään yksi kopio videosta. World DanceSport Federation (WDSF) ja / tai sen edustajat ja toimihenkilöt eivät ole vastuussa mistään videosta, jotka ovat kadonneita, vahingoittuneita tai jotka eivät latautuneet oikein.

Video haun prosessi

1. Suorita online video lomake.

2. Lataa passi- tai henkilökorttisi skannattu kopio siten, että nimi, valokuva ja syntymäaika (1. tammikuuta 2000 ja 31. joulukuuta 2002 välisenä aikana) ovat selvästi näkyvissä ja moderaattorit voivat vahvistaa sen. Henkilön kansalaisuus on myös vahvistettava siinä maassa, jota edustatte nuorten olympialaisissa (YOG).

3. Lataa allekirjoitettava lupa -lomake

4. Lataa videosi.

5. Odota 72 tuntia, jotta videosi julkaistaan, eli se on saatavana julkisessa katselussa. Mikäli videon lataamisessa tai videossa on vikaa saat sähköpostiviestin, jossa ilmoitetaan syyt epäonnistumiseen.

Hyväksymisprosessi

Jokainen Breaking For Gold -palveluun ladattu video arvioidaan sen varmistamiseksi, että video noudattaa sääntöjä. Sama koskee asiakirjoja, jotka sinun on toimitettava. Valvoja voi tarkistaa ikäsi skannatun passin tai lähettämäsi henkilökortin perusteella ja vahvistaa, että lähettämäsi julkaisu- ja vanhempainlupalomakkeet ovat asianmukaisesti päivättyjä ja allekirjoitettuja. Tämä prosessi voi kestää kahdestatoista (12) tunnista kolmeen (3) päivään, ehkä jopa enemmän. Vain kun tarkastus prosessi on suoritettu ja videosi hyväksytty voidaan se julkaista. Video näkyy vain sinulle ennen julkaisua. Vain kun prosessi on valmis, videosi on hyväksytty ja julkaistu julkisesti. Se näkyy vain sinulle ennen tätä ajankohtaa. Jos valvojat löytävät jotain vikaa lähettämästäsi dokumenteista ja videosta, he hylkäävät ilmoituksenne kokonaan ja lähettävät sinulle sähköpostiviestin, joka kertoo, mikä seuraavista kohdista aiheutti pääsyn epäämiseen:

1. Video ei ole sääntöjen mukainen (1. – 16.).

2. Ikärajaa ei voida vahvistaa.

3. Vanhempien suostumuslomaketta ei ole allekirjoitettu.

Samassa sähköpostissa saat myös ohjeet uudelleen lähettämisestä, kun olet korjannut virheet tai laiminlyönnit.

Jos videosi ja / tai -asiakirjasi hylätään sillä perusteella, että niitä käytetään väärin, häpäisee, pornografinen, epäkunnioittava, uhkaava tai halventava ihmisiä, yhteisöjä, uskomuksia tai symboleja vastaan tai että käytetään yleisesti  loukkaavaa materiaalia ei näin ollen kilpailu hakemusta saa lähettää uudelleen.

Julkinen äänestys susituimmista videoista

Odotettavissa on että suositukset tulevat olemaan yleisö hitti Breaking for Gold -saitilla  | Ensimmäisen vaiheen karsinta sekä yleisön osallistuminen alustavaan, vaikkakin epäviralliseen, kaikkien videoiden esittämiseen ja hyväksymistä koskeviin arvosteluihin.

Breaking for Gold -verkkosivuston vierailijoita pyydetään ilmaisemaan henkilökohtaiset mieltymyksensä jopa kymmeneen (10) eri hakuvideoon. Tehdäkseen niin, kävijöiden on rekisteröidyttävä Breaking for Gold -yhteisömedia-alustan kautta. 

Heti kun yleisön jäsenet ovat tarkastelleet vähimmäismäärän kilpailija videoita, kunkin maan osalta laaditaan epävirallinen julkinen ranking sekä miehille että naisille, mikä antaa suosio-luokituksen epäviralliselle kansalliselle tasolle sukupuolen mukaan. Epäilyksen välttämiseksi tuomaristo ei pidä suosioasemaa, eikä se ole osa virallista kilpailun hakuprosessia.

Virallinen tuomaristo ja sen jäsenet

Kaikkien ensimmäisen vaiheen aikana hyväksyttyjen videoiden virallinen arviointi suoritetaan elokuun alussa 2017. Lähetetyt videot arvioidaan yhdellä (1): lla tai peräti kolmella (3) seuraavasta kymmenestä tuomarista:

1. B-Girl A.T.

2. B-Boy Crazy Legs

3. B-Girl Jeskills

4. B-Boy Katsu

5. B-Boy Lamine

6. B-Boy Mounir

7. B-Boy Moy

8. B-Girl Narumi

9. B-Boy Renegade

10. B-Boy Storm

Kaikkien videoiden arvosteluiden arvioidaan valmistuvan viimeistään 6. elokuuta 2017(arvio), kaksi kuukautta ennen ensimmäistä Maanosa karsintaa (Continental Qualifier).

Samat kymmenen tuomarit arvostelevat Battlet (kilpailut) Philadelphian (USA), Essen (Saksa), Tapei (Taiwan), 2018 WDSF: n MM-kisoissa (Stage Three finaalit) Japanissa ja vuoden 2018 Youth Olympialaiset Argentiinassa.

Tuomariston proseduuri

Tuomarit käyttävät And8 Select -ohjelmaa tuomarointiin. Ensimmäisessä vaiheessa  tuomarit tarkastelevat kaikkia videoita, jotka on ladattu 31. heinäkuuta mennessä, vertaamalla breaktanssijoiden taitoja toisiinsa kansallisuuksien ja sukupuolen mukaan (miehet ja naiset). Jokaisen maan b-pojille ja b-tytöille on laadittava erillinen sijoitus, jossa yksilöidään molempien sukupuolten viisi parasta (5) breaktanssijaa, jotka valitaan toiseen vaiheeseen. Nämä sijoitukset julkaistaan breakingforgold.com-sivustolla, kun kaikki tuomarointi on saatu päätökseen ja Breaking for Goldin tuomarit ja virkamiehet ovat ratifioineet sijoitukset.

Tuomareiden palaute

Tuomarit antavat yksilöllistä palautetta kaikille b-pojille ja b-tytöille, joiden videot on esitetty ja hyväksytty, yhteenveto vahvuuksista, heikkouksista ja parantamisalueista.

Vaihe kaksi karsinnat: Maanosien karsinnat

Jopa viisi parhaiten sijoittunutta b-poikaa ja viisi b-tyttöä tulostaulukosta maakohtaisesti sukupuolen mukaan voivat osallistua karsintaan menemällä johonkin kolmesta Continental-karsinnoista. Jatkoon päässeille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse ja heille lähetetään muodollinen kutsu vahvistamaan heidän saapuminen määrättyyn Qualifier (karsinta)-pisteeseen 31. elokuuta 2017 mennessä.

Jos tuomarit katsovat, että yhden tai useamman breaktanssijan taitotaso, joka on luokiteltu viiden parhaan sukupuolen mukaan hänen kotimaassaan, ei riitä osallistumaan Continental-karsintaan. Tuomarit voivat päättää, että näin ollen breaktanssija ei voi osallistua toiseen vaiheeseen. Tällainen päätös tullaan ilmoittamaan breaktanssijalle / henkilöille henkilökohtaisessa viestissä.

Kaikki tuomareiden päätökset ovat lopullisia, eikä niitä voida valittaa.

Sijoitukset julkaistaan maittain ja sukupuolen mukaan https://www.breakingforgold.com/ -sivustolla.
WDSF ilmoittaa kansalliselle olympiakomitealle (OK) ja tarvittaessa kansalliselle jäsenjärjestölle kussakin maassa toiselle karsintakierrokselle jatkoon päässeiden nimet sekä yhteystiedot.

Jos yksi tai useampi toiseen vaiheeseen valittu breaktanssija/kilpailija ei varmista paikkaansa World DanceSport Federationille ennen 31. elokuuta 2017 mennessä. Vapautuneen paikan saa seuraavaa b-poika tai b-tyttö järjestyksen rankingin mukaan. Tästä ilmoitetaan kyseisille henkilöille  sähköpostilla. Uusilla pätevillä breaktanssijoilla/kilpailijoilla on kolme viikkoa aikaa vahvistaa maansa paikka Continental-karsinnoissa, minkä jälkeen kutsut menevät seuraaville breaktanssijoille/kilpailijoille.