Sveitsin Lousanessa kokoontunut Kansainvälisen Olympiakomitean vuosikokous, 134th IOC Session, sanoi ‘kyllä’ Pariisin esittämälle toiveelle sisällyttää breaking osaksi vuoden 2024 kesäolympialaisten lajikirjoa. Näin tanssiurheilu on saanut vihdoin lajin osaksi olympialaisia. Lopullinen vahvistus saadaan breakingin sisällystämisestä kuitenkin saadaan Tokion olympialaisten jälkeen joulukuussa 2020.

World DanceSport Federation (WDSF) on ollut mahdollistamassa tätä päätöstä määrätietoisesti IOC:n suuntaan. Iso kiitos WDSF:lle aktiivisesta ja pitkäjänteisestä työstä. Breiking tuli 2017 yllättäen mukaan vakio- ja latinalaistansseista paremminkin tunnetun WDSF:n esityslistalle olympialajiksi. Vielä on hallinollisesti paljon työtä tehtävänä, että saadaan kansainvälisen WDSF:n tai STUL:in pöytään ja tekemiseen breitanssijat kunnolla mukaan.

Suomen Breikkiliitto on iloinen tehdystä päätöksestä, jonka eteen on ruohonjuuritasolla paljon töitä paiskottu monen vuoden ajan.

Päätös osoittaa, että IOC näkee sprttisessa ja energisessa breiktanssissa yhteisöllisen ja urbaanin uuden lajin olympia perheeseen.

Breiktanssi on ekologinen järjestää ja ei tarvitse rakentaa monumentaalisia pyhättöjä kisojen läpiviemiseksi. Säännöt ja  digitaalinen tuomarointijärjestelmä on valmis. Kisa ohjelma on kevyt ja ennen kaikkea helppo viedä läpi, vaikka päivässä. Variaatioita voi rakentaa solokisoista, sekapareihin tai ryhminä. Tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja toisten huomioiminen ovat lajissa sisäänrakennettuja sääntöjä, jotka tulevat hip hop kulttuurista. Breaking on hip hop kulttuurin yksi neljästä peruskivestä. Breiktanssin hyvä fiilis ja positiivinen energia, jossa musiikin kautta tanssijat kilpailevat aidossa luovassa ilmapiirissä kannustaen toisiaan on uniikkia ja tarttuu myös yleisöön. 

Lisätietoa: WDSF tiedote 25.6.2019