Tervetuloa SBL liittokokoukseen 30.6.2019.
Ilmoittaudu kokoukseen (*lomake on kiinni)
Tässä google kalenteri kutsu (sisältää hangout linkin) >
Katso ehdokkaat tästä >>
Lue linkistä kokouskutsu >>
Esityslista >>
Esitys 2019-2021 toimintasuunnitelmaksi >>
Tilinpäätös 2018 sekä 2019 tuloslaskelma 1-4 2019 ja Tase 1-4 2019:  SBL toimintakertomus 2018-2019, Tilinpäätös 2108, Tase-erittely 2018, Tuloslaskelma 1-4 2019, Tase 1-4 2019

Suomen Breikkiliitto ry:n säännöt 2019 >>

*Jos et pääse 30.6 kokoukseen paikalle, voit antaa äänesi valtakirjalla joka tuodaan 30.6 kokoukseen.
Jokainen jäsen voi äänestää viittä eri ehdokasta yhdellä lapulla (hallituksessa tulee olla väh. 5 henkilöä).
Kokoukseen voi osallistua hangoutin kautta (linkki ilmoitetaan myöhemmin). 26.6 on viimeinen hetki ilmoittaa itsensä ehdolle uuteen SBL hallitukseen.

Saatekirje SBL kokous 30.6.2019

Aihe: SBL ja toiminnan tarkoitus sekä päämäärät

Allekirjoittanut on ollut mukana Suomalaisessa break skenessä vuodesta 1984. Olen kilpaillut, tuomaroinut, ollut mukana järjestämässä tapahtumia ja perustanut SBL:n Alex Gyllenbögelin ja Charles Salterin kanssa.

Aluksi hiukan historiaa jotta SBL toiminta avautuu paremmin nuoremmille SBL jäsenille.

80-luvulla alkoi Suomi breaks skene joka koostui nuorista pojista. Breikkareiden toiminta oli hajanaista ja itseohjautuvaa. 80-luvun lopulla Marco Bjurström oli perustamassa Suomen disco- ja showtanssiyhdistystä.

Kyseinen yhdistys ja sen seuraaja FDO (Finnish dance organization) on aina yrittänyt omia Break tanssin Suomenmestaruus kilpailut / tittelin, kysymättä asiasta katu-uskottavilta break tanssin harrastajilta.

Nämä katu-uskottavat HIP HOP piirien kasvatit alkoivat järjestää omia Break tanssi kilpailuja Lepakossa ja esim kilpailuja kuten Helsinki Battle tai UBJ. Näihin kilpailuihin alettiin tuomaan ulkomaisia kuuluisia breikkareita tuomareiksi.

2000 luvun alussa uusi sukupolvi  (FlowMo) nosti Suomen Break skenen uudelle tasolle kilpailemalla ulkomailla. Ja järjestäytynyt toiminta epävirallisen Suomen mestaruus kilpailun ja tittelin ympärillä alkoi UBJ kilpailun myötä 2000 luvun alussa.

Virallisia kilpailuja järjestettäessä tarvittiin myös rahoitusta joka hoidettiin yhteistyö sponsoreiden kautta. 2010 alkoi viritä ajatus breikkareiden omasta liitosta joka valvoisi breikkareiden etuja sekä varmistaisi lajin kehityksen oikean suunnan.

SBL toiminta periaatteita olivat / ovat mm:

  • Toiminta breikkareilta breikkareille
  • Lisätä lajin tunnettavuutta
  • Kehittää lajia ja tuoda lisää harrastajia
  • Mahdollistaa harrastajien kehittyminen alansa ammattilaisiksi
  • Kansainvälinen yhteistoiminta

Myöhemmin jotta riittävä rahoitus varmistuisi sekä kansainvälinen virallinen yhteistyö onnistuisi SBL liittyi STUL alaisuuteen. Aikaisemmin rahoitusta haettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön kautta. Mutta sitä kautta saatava rahoitus ei riitä kuin 1-2 tapahtuman järjestämiseen vuodessa. Se ei mahdollista nykyisen kaltaista toimintaa.

Kehitys kehittyy ja nyt Break tanssi on hyväksytty Pariisin Olympialaisiin 2024. Mikäli Suomen break skenen halutaan kehittyvän ja Suomalaisten breikkareiden halutaan pärjäävän ulkomaisissa kilpailuissa pitää myös toiminnan kehittyä.

Tämä tarkoittaa kaiken toiminnan järjestäytymistä, organisoitumista, kehittämistä, verkostoitumista eli kohti ammattimaisuutta kaikessa tekemisessä. STUL myöntämän rahoituksen mukana tulee tulosvastuu, eli pitää pystyä osoittamaan että Suomalaiset breikkarit ovat pärjänneet paremmin kansainvälisissä kisoissa, sekä kasvua tapahtumien kävijämäärässä sekä SBL jäsenmäärässä . Jos ei tulosta synny, ei uusia apurahoja myönnetä.  

Jotta tämä mahdollistetaan tulisi toiminnan keskittyä koulutukseen, opetukseen, kilpailuiden laatuun sekä valmennettavaan kisaryhmään.

Ymmärrän myös kulttuuri ja UG puolen näkökannan, mutta järjestämällä vain bile tyyppisiä tapahtumia ei Suomi skene pysy kehityksessä mukana. Ja tällöin emme pääse kannustamaan tulevaisuudessa Suomalaisia suurissa ulkomaisissa Break kisoissa kuten Battle of the Year, Freestyle session tai Pariisin kisat 2024.

Ja mikäli SBL ei ole yhtenä muiden liittojen mukana yhteistoiminnassa, tulee asian ottamaan haltuun FDO, STUL tai WDO, jolloin ns oikeilla breikkareilla ei ole enään mitään edustusta tai sananvaltaa. Huomatkaa että maailmalla esim Storm ja Renegade tekevät yhteistyötä virallisten tahojen kanssa jotta niissä olisi esillä todellinen bboy näkökulma.

Isossa kuviossa on siis mukana raha, politiikka, historia ja suhteet, ja näiden yhteys pitää ymmärtää jotta voi tehdä päätöksiä eri yhteyksissä.

Mielestäni nyt jos koskaan tulisi jokaisen break tanssijan kuulua Suomen Bboy Liittoon sekä puhaltaa yhteen hiileen. Jotta varmistamme Suomi skenen kehittymisen sekä sen että meidän(Suomi breikkareiden) näkökulma otetaan huomioon.

Terveisin,
Jesse13
Kai Viljanen