Vuosi 2018 saapuu loppua kohden ja on aika tehdä yhteenveto.

Suomen B-boy liitto on kokenut muutoksia

Liiton jäsenet Kimmo ‘Heavy Haiku’ Korpela  paikan on ottanut Ilari ‘I-Spin’ Niskanen ja Jussi ‘Focus’ Sirviön paikalle on astumassa Taija ’T-flow’ Hinkkanen. Muut rivijäsenet ovat Ramona Panula ja Alex Gyllenbögel.

Haluan itseni ja liiton puolesta nöyrimmin kiittää Jussia B-boy & B-girl Dojo sekä Saiffa ja Kimmoa hallituksen jäsenyydestä ja ennen kaikkea siitä suuresta työstä lajin ja kulttuuriin eteen, jota he ovat pyyteettömästi tehneet vuosien ajan.

Tanssi olympialaisiin
Liitto on käyttänyt slogania ‘muutos lähtee marginaalista’ ja ‘se’ vaikutus joka breiktanssilla on alkaa pikkuhiljaa näkyä maailmalla ja Suomessakin. Tanssi urheilusta ‘Dance Sport’ on tullut termi, jota lanseerataan isolla uusissa piireissä. WDSF (World Dance Sport Federation) on kaikunut monessa sähköpostissa vuonna 2018 ja nuorten olympialaiset on tästä ollut konkreettinen esimerkki. Buenos Aires 2018 oli menestys ja breiktanssin soveltuvuus olympialajiksi ‘battlet’, solot, ryhmät ja digitaalinen tuomarointi systeemi sen osoittivat kuten runsas yleisö tapahtumapaikalla.
Kiitos, Anniina ‘AT’ Tikka tuomaroinnista ja edustuksesta paikan päällä olympialaisissa.
Askel tanssin(breaktanssi) viemiseksi olympialaisiin on otettu ja toivottavasti WDSF jatkaa oikealla tiellä sovituin askelmerkein, jossa on tanssi keskiössä politiikan sijaan. Nähtäväksi jää saako breiktanssin tekijät(SBL) ja harrastajat jatkossa päättää ja vaikuttaa lajinsa kehityksestä. 

Kabineteista on matkaa ruohonjuuritasolle, jossa breaktanssi kasvaa, elää ja voi hyvin
Kotimaassa oli hienoja kansainvälisiä katutanssitapahtumia vuonna 2018 ja tämä antaa tulevaisuudennäkymiä myönteisemmin kuin koskaan ennen liiton mittauksissa.

Break SM / The Ultimate B-boy Jam tapahtuma finaali järjestettiin seitsemännentoista kerran.
Tapahtuman finaali ja karsinnat (Lappeenranta, Tampere, Helsinki) järjestämiseksi koottiin avoin työryhmä. Mainittakoon Street Culture Club, Cosmic Lizard Squad ja Ramona karsintojen toteutus sekä koko ‘työryhmä’ finaalien järjestelyt.
Yksi kotimainen kohokohta oli lokakuussa Battle Of The Year (BOTY) Nordic tapahtuma. Tapahtuma mahdollisti Suomalaisten näkymisen BOTY finaalissa ryhmissä ‘Floorphilia’ ja b-girl sarjassa Ramona, joka otti toisen sijan battleissa.

Mainittavaa on No Holding Back battle, joka kokosi jälleen Flow Mo Anniversaryn aikana paikalle kovia breikkareita maailmalta. Tapahtuman battleja tukemassa oli myös SBL.
Ja vielä ‘Call Out Suomi & Queen 16 karsinnat’, ‘The Payback Jam’ ja ‘Fear Of The Duck Jam’ (paras tapahtuma traileri), sekä kaikki 2018 muut katutanssitapahtumat.
Kiitos ja kumarrus teille kaikille, jotka tulitte tanssimaan ja katsomaan tapahtumia 🙂

Peace, unity, love & having fun!

Hyvää uutta vuotta 2019!

Toivottaa,
<Alex>